co to za program wymiany przeplywek Boscha? jesli moge spytac?
Jakie głośniki
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
AWARIA!
Jakie głośniki
Wiem, że to może trywialne pytanie, ale jakie głośniki wchodzą na tył, a jakie na przód? Słyszałem, że nie każej firmy pasują, gdyż są za głębokie, ale można stosować jakieś dystanse.
Czy można zmienić gwizdki? Jakie są ich wymiary ? A może lepiej zostawić, i zienić tylko głośniki?
Jestem laikiem w sprawach car-aucio
-
Na przod ostatnio zalozylem 16,5 tylko nie moge byc za glebokie, bo beda obcieraly o mocowanie do prowadnicy szyby przedniej. a na tyl do Octavii Combii z tego co pamietam wchodza jakiej owalne ale takie malutkie, ze stwierdzilem ze szkoda pieniedzy na te glosniki.
Jesli chodzi o gwizdki, to jak kupilem auto nie bylo ich wogole - kupilem jakies zwykle, ktore wiedzialem, ze w miare ladnie gwizdza, wyjalem je z oryginalnej obudowy i wkleilem na klej w miejsca oryginalnych gwizdkow.Pozdrawiam
Radek
Komentarz
-
-
Re: Jakie głośniki
Zamieszczone przez KLOCekWiem, że to może trywialne pytanie, ale jakie głośniki wchodzą na tył, a jakie na przód? Słyszałem, że nie każej firmy pasują, gdyż są za głębokie, ale można stosować jakieś dystanse.
tył kombi - 4"x6" (102 x 152 mm) - lepiej już chyba dziury pozostawić :szeroki_usmiech
przód - woofer 165 mm (bez podginania szyny do ~60 mm głębokości, po podgięciu prowadnicy szyby nie ma juz tego ograniczenia) :szeroki_usmiech
i tweeter w osłonie lusterka
fabrycznie tylko na tweeterze jest zastosowana zwrotnica I rzędu (czyli .. kondensator :szeroki_usmiech )
Zamieszczone przez KLOCekCzy można zmienić gwizdki? Jakie są ich wymiary ? A może lepiej zostawić, i zienić tylko głośniki?
musiałbys zapodać ten temat jakiemuś warsztatowi CA;
prostszym rozwiązaniem jest zakup kompletnego nowego systemu odseparowanego na przód,
porządne wytłumienie drzwi i porządne zamocowanie głosników :szeroki_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
AWARIA!
wytłumienie drzwi? mógłybś rozwinąć ten temat? W ogóle po co wytłumiać?
Czy są jakieś skutki uboczne, gdy się podgnie prowadnice szyby ?
Co to znaczy: "system odseparowany na przód" ?
Komentarz
-
Zamieszczone przez KLOCekwytłumienie drzwi? mógłybś rozwinąć ten temat? W ogóle po co wytłumiać?
Zamieszczone przez KLOCekCzy są jakieś skutki uboczne, gdy się podgnie prowadnice szyby ?
Zamieszczone przez KLOCekCo to znaczy: "system odseparowany na przód" ?
osobny przetwarzający wysokie tony oraz dopasowaną do nich zwrotnicę
(układ filtrów dzielących dźwięk na pasma odpowiednie dla danych głośników)With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
tył kombi - 4"x6" (102 x 152 mm) - lepiej już chyba dziury pozostawić
W tym rozmiarze to chyba najlepszy wybór. Gra na prawdę całkiem nieźle.
Ja mam jakieś Alpiny za 130zł (NIE POLECAM TO SZMELC), ale wymieniam na Infinity (cena w sklepie ok 399zł, na Allegro 239zł).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBAtył kombi - 4"x6" (102 x 152 mm) - lepiej już chyba dziury pozostawić
W tym rozmiarze to chyba najlepszy wybór. Gra na prawdę całkiem nieźle.
Ja mam jakieś Alpiny za 130zł (NIE POLECAM TO SZMELC), ale wymieniam na Infinity (cena w sklepie ok 399zł, na Allegro 239zł).With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBAsorry, ale IMO jest to marnowanie pieniędzy, które lepiej wydac na PORZĄDNE wytłumienie drzwi
kino domowe instalujesz w autku i surround potrzebujesz ? :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez Nexus6jak masz zrobiony porządnie przód, to po co tył ??
tył ma sens jedynie gdy STALE wozisz tam pasażerówWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBAW Octavii Combi z tyłu w dzwiach nie ma głośników. Umieszczono je za tylną kanapą w takich dziadowskich półeczkach. W liftbacku z tyłu(w dzwiach) są chyba 13,5cm.Niestety tylko 160.4 KM i 380 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PPKJa czeto mam pasazerów wiec z tyłu tez cos musi grac. Powoli bedzie sie modyfikowalo :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecJa to bym tak - zmieniajac glosniki z przodu ,gwizdki przeniesc do tylnich drzwi(lub kupic same soprany) i w bagaznik wsadzic suba :diabelski_usmiech I w tedy ty i pasazerowie powini tez byc zadowoleni :wink:
Ja bym wstawił tak jak Nexus6 polecał Hertz`e ESK 165 na przod i to tez bede musial komus zlecic bo ja jestem totalnym laikiem w tych sprawach a tym bardziej ze tam jeszcze jakies zwrotnice sa.
Zamieszczone przez Jacek Nowakja wlasnie wstawilem sobie nowe glosniczki na tyl -elipsy HERTZA cos pieknego Teraz to zaczelo wymiatac nawet niezle.Basik rewelacjaNiestety tylko 160.4 KM i 380 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PPKJa mam gwizdki w tylnych drzwiach w sumie tak mi sie zdaje (mam fabryczny zestaw 8 głosników). Ale jesli subwoofer bym chcial wstawic to i wzmacniacz a to juz sie wiaze z wiekszymi kosztami.
Ja bym wstawił tak jak Nexus6 polecał Hertz`e ESK 165 na przod i to tez bede musial komus zlecic bo ja jestem totalnym laikiem w tych sprawach a tym bardziej ze tam jeszcze jakies zwrotnice sa.
Ja mam te hertz-e i tam jest zwrotnica ,ale jest nie regulowalna, wiec nie jest tak trudno zamontowac. Ale fakt zlec jakiejs firmie montaz ,wezma raczej nie wiecej niz 50zl i nie bedziesz sie meczyl ,szczegolnie teraz jak jeszcze jest mroz itp. Jak nie masz wygluszonych drzwi to odrazu niech ci je wyglusza.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PPKWłasnie juz odkładam kase ale musze podjąc decyzje czy najpierw zawirusowac czy najpierw zrobic audio. Co do audio to najpierw bym chcial zmienic glosniki z przodu i wygluszyc drzwi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6o JBL'ach po prostu zapomnij (kibel jakich mało) :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez SamiecJa mam podobny dylemat waham sie miedzy tzrema rzeczami ale juz mam przod zalozony tylko wygluszyc muszeNiestety tylko 160.4 KM i 380 Nm
Komentarz
-
Komentarz